Steungroep Help Ademkan

Steungroep Help Ademkan
Sivia Menchú
 ademkan1

Ademkan, is voluit Asociación de Desarollo de la Mujere K’ak’a Na’ en is gevestigd in Santa Catarina Polopó, in het departement Sololá, aan de oevers van het wondermooie meer van Atitlán.

ademkan3

Ademkan zelf is een NGO in Guatemala die directe hulp verleent aan (meestal) jonge vrouwen, slachtoffer van seksueel geweld. Vandaag ook jongerenwerking, waarbij niet alleen de jonge vrouwen seksuele opvoeding krijgen maar ook jonge mannen opgevoed worden inzake respect en verantwoordelijkheid: beide krijgen ook toegang tot voorbehoedsmiddelen. Niet gratis: Ademkan is van oordeel dat een aanvaardbare prijs betalen de jongeren juist voor hun verantwoordelijkheid plaatst.

                      ademkan2   ademkan4

Een eerste project dat voor het ogenblik in detail wordt uitgeschreven heet “Il Conejo Contento”
En heeft als doel fondsen te verwerven om in een deelgemeente een jonge vrouw te helpen die gestart is met het kweken van konijnen: het geld moet dienen om hout te kopen om een reeks bijkomende hokken te maken.
Een ander project (embrijo) is een onderzoek naar jeugdzwangerschappen: leeftijdsgroep 14 tot 16 jaar: in de leeftijdsgroep daarvoor (10 tot 14) zijn de zwangerschappen (2500 in 2017 in Guatemala.

Naam van de Verantwoordelijke: Sivia Menchú
Adres: Calle Pricipal, Santa Catarina Polopó, Sololá, Guatemala

Wilt u dit project steunen. Klik hier.
Copyright (c) Kontinenten. All rights reserved.